Na Madžarskem so želeli odstreliti izredno trofejno močnega jelena a so jih prevarali: izkazalo se je, da je jelen iz obore.

Številni lovci v Evropi sanjajo o lovu na trofejno izredno močnega jelena na Madžarskem. Nekaj francoskih lovcev je to željo želelo izpolniti leta 2017, vendar so bili pri tem prevarani. Kot poroča portal “magyarvadasz.hu”, je lastnik obore s Koroške madžarskemu podjetju, ki ponuja lovske izlete, prodal jelena za 9.000 evrov. Nato je bil jelen omamljen in prepeljan v lovišče na Madžarskem. Na podlagi posnetkov so Francozom za odstrel jelena zaračunali 35.000 €. Po dogovoru je bila žival pripeljana na ustrezno območje.

Štirje obtoženi na sodišču

Potrebni so bili trije lovi, preden je gostujoči lovec lahko odstrelil domnevno divjega jelena. Po socialnih omrežjih so nato krožile slike 12,5 kilogramske trofeje. Šele kasneje se je izkazalo, da jelen ni divja madžarska žival, ampak da je jelen prišel iz avstrijskih obor. Avstrijski lastnik divjadi v oborah in trije madžarski državljani morajo zdaj pred sodišče zaradi goljufije in ponarejanja dokumentov.

O avtorju

Odgovori

Dodaj odgovor