Na območju Haloz je v noči na sredo medved presenetil lovca na preži. Ker se mu je medved preveč približal, ga je lovec ustrelil. Kot so dejali v Lovski družini Žetale, ne pomnijo, kdaj se je na njihovo območje zatekel medved.

V noči na sredo je v bližini naselja Čermožiše pri Žetalah lovec ustrelil rjavega medveda. Kot je za 24ur.com dejal starešina Lovske družine Žetale Silvo Korez, je medved lovca presenetil med nočno prežo. Medved se je lovcu približal na razdaljo, manjšo od 20 metrov, zato lovec ni imel druge, kot da se je ubranil s strelom. Kot je dejal Korez, v lovski družini ne pomnijo, da bi se kdaj na njihovem območju znašel rjavi medved.

Predsednik ptujsko-ormoške Zveze lovskih društev Srečko F. Krope je za Večer dejal, da je Lovska družina Žetale o dogodku uradno obvestila tako lovsko inšpekcijo kot pristojno območno enoto Zavoda za gozdove Slovenije. Druge okoliščine odstrela v Halozah bodo znane po razjasnitvi vseh okoliščin dogodka, so si pa pristojni že ogledali mesto, kjer se je odstrel zgodil, prav tako se je že začel inšpekcijski nadzor, je pojasnil Korez.

Kot pravi Korez, gre najverjetneje za mladega, okoli tri leta starega medveda, ki tehta okoli 140 kg. Ali gre za medveda, ki so ga v zadnjih tednih opazili na Pohorju in Kozjaku, pa bo znano šele čez čas.

 

Vir: https://www.24ur.com/novice/slovenija/lovec-v-silobranu-ustrelil-medveda.html?fbclid=IwAR1rFF5KDqtrL1_epe_bEAuf4QN-em2y8MIwGWkqKVvUQ1DSGllHmIoVlzI

O avtorju

Odgovori

Dodaj odgovor