Podjetje Beretta prevzela družbo Holland & Holland

Prvega februarja 2021 je podjetje Beretta Holding pridobila, kupila znamko Holland & Holland

Podjetje Beretta Holding je zdaj po podpisu sporazuma o 100 % nakupu prestižne znamke Holland & Holland razširila svoj navzočnost v Veliki Britaniji. Prevzem se je zgodil 1. februarja 2021.

Podjetje Beretta pravi, da je že dlje časa hotela pridobiti vrhunsko luksuzno blagovno znamko in Holland & Holland je popolna znamka za to. Britansko podjetje za izdelavo orožja izdeluje nekatere najboljše ročno izdelane šibrovke in puške na svetu za mednarodne stranke.

Karl Waktare, glavni direktor uvoznika Beretta UK GMK, je rekel: »To je zares razburljiv razvoj za Holland & Holland in celotno skupino Beretta. Prepričan sem, da skupaj lahko zgradimo sijajno prihodnost.«

Družba Holland & Holland je bilo ustanovljeno leta 1835 in ima dve kraljevi pooblastili. Ti pooblastili so za vojvoda edinburškega in za valižanskega princa. Beretta ima še daljšo zgodovino. Podjetje je bilo ustanovljeno v 16. stoletju in je najstarejši dejavni proizvajalec sestavnih delov za strelno orožje na svetu.

Beretta želi poudariti, da želi obdržati dragoceno dediščino družbe Holland & Holland, ki se osredotoča na kakovostno izdelavo.

Pietro Gusalli Beretta, predsednik iz izvršilni direktor podjetja Beretta Holding, je rekel: »To je izjemo razburljiv razvoj in izjemen dosežek za družino Beretta, ki še poveča mednarodni odtis koncerna. Soočen z izzivi Brexita sem zelo vesel, da povečamo svojo neposredno prisotnost na pomembnem britanskem trgu, na katerem smo že dejavni s svojim dobro uveljavljenim distribucijskim hčerinskim podjetjem.«

Družba Holland & Holland ima v lasti tudi dragocena strelišča v Nortwoodu, ki se nahajajo severozahodno od Londona in so priljubljena med strelci začetniki, strelci, ki želijo izpopolniti svojo tehniko in med tistimi, ki želijo prirediti dnevno streljanje. Pred nekaj leti je podjetje odprlo »notranje kino strelišče« (to je strelišče, kjer se strelja s pravim orožjem na z videom prikazano sliko divjadi). Na streliščih je zaposlenih nekaj zelo uglednih inštruktorjev za streljanje. Na streliščih so tudi konferenčni prostori.

 

Vir: https://www.shootinguk.co.uk/news/beretta-takes-over-holland-holland-118880

O avtorju

Odgovori

Dodaj odgovor